+47 612 12 000 post@elveseter.no

Dette er Elveseter kunst- og kulturhotell

Elveseter er et av de mest særegne hotellene i Norge. Her tilbyr vi våre gjester et besøk hvor kombinasjonen av unik kunst, gode måltider og storslått natur gir en uforglemmelig opplevelse. 

Kunsten

Elvesæter-familien har alltid hatt interesse for kunst. Gjennom generasjoner har hotellet opparbeidet seg en unik samling av kunstgjenstander.

Disse kulturskattene skaper en særegen atmosfære i hotellets fellesarealer.

Samlingen kunstverk omfatter blant annet to flotte skap av den toneangivende treskjæreren Skjåk-Ola.

Du kan også oppleve billedkunst av de nasjonalromantiske kunstnerne Gustav Wentzel og Adolph Tidemand.

Den mest iøynefallende kunsten hotellet besitter, er antagelig monumentet Sagasøylen – som troner 34 meter i været utenfor hotellet. Les mer om kunstverket her.

Maten

Vårt kjøkken skal være et speilbilde av den unike atmosfæren og den mektige naturen som omgir oss.

Rettene bygger på lokale råvarer kombinert med spissfindige impulser fra inn og utland.

Til daglig serverer vi en tre retters meny, men dette kan endres og utvides dersom våre gjester ønsker det. Ta kontakt for bestilling av egen selskapsmeny.

Vi tilbyr et utvalg av håndplukkede viner som vi selv henter inn fra små produsenter i Nord-Italia. Dette er vinprodusenter som legger vekt på kvalitet i alle ledd, bevaring av tradisjon, naturell dyrking av jorden kombinert med moderne utstyr til å produsere vin på en naturlig måte. Viner som skaper opplevelse i et glass.

Produsentene holder til i Italias beste vinområder, nærmere bestemt Langhe og Roero i Piemonte og Toscana i Chianti- området.

Naturen

Elveseter ligger i en sidedal til Bøverdalen, som regnes som selve inngangsporten til Jotunheimen Nasjonalpark.

Foto: CH – Visitnorway.com

Det store fjellområdet har 29 av de høyeste fjellene i Norge, inkludert Galdhøpiggen (2469 moh) og Glittertind (2457 moh).
Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS/Visitnorway.com
Mange bruker også Elveseter Hotell som utgangspunkt for den spektakulære turen over Besseggen eller til den karakteristiske fjelltoppen Kyrkja.

Området gir mange muligheter til flotte naturopplevelser for både nybegynnere og erfarne fjellfolk. Les mer om aktiviteter i naturen her.

Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS/Visitnorway.com

Elveseters historie

Den gamle slektsgården Elveseter har hatt besøk av turister helt siden 1870-tallet.

Hotellet drives i dag av Inger og Rungne Elveseter, som tilhører sjette generasjon av Elvesæter-familien. Foreldrene til Rungne, Jessie og Åmund, bygde Elveseter Hotell opp til å bli en nasjonalt anerkjent turistdestinasjon.

Gjennom årenes løp har gjester fra alle sosiale lag besøkt Elveseter – også konger og dronninger, statsoverhoder og internasjonale anerkjente eventyrere.

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss på Elveseter Hotell?

Fyll gjerne ut skjemaet nedenfor, så hører du snart fra oss.

Epost

post@elveseter.no

Telefon

+47 612 12 000

Adresse

Sognefjellsvegen 2363
2687 Bøverdalen

GPS-koordinater

61.70/8.29

Org.nr.

911 426 560 MVA